Meillä oli torstaina hallittavuustetsi, joka meni mielestäni ihan hyvin. Kaikki muu meni hyvin paitsi luoksepäästävyys. Kaikki meni hyvin siihen asti kun tuomareiden piti koskettaa Viliä. Vili säikähti ja lähti karkuun ja...lopun voi arvatakin. Tapahtui pieni jäätymnen, jonka jälkeen oli hieman vaikea jatkaa muita tehtäviä. Mutta kaiken kaikkiaan Vilillä meni mielestäni tosi hyvin. Sain Vilin taas tosi iloiseksi ja loppusuora meni häntä vispaten.

   Silti emme päässeet kursseille :(:( Harmittaa ihan älyttömästi. Vielä enemmän ärsyttää palaute, jossa ei kerrottu mitään rakentavaa, josta voisi ottaa oppia. Nyt en todellakaan tiedä mitä pitäisi treenata Vilin kanssa seuraavaa kertaa varten. Joten laitoin sähköpostia niin saa nähdä oliko syynä arkuus vai joku muu (??!!).

   Vili oli ihan "jeejee" kun tajusi mitä pitäisi tehdä. Se oli hauska huomata. Heti Vili alkoi ottaa kontaktia ja tuli sivulle suoraan ja seurasi innoissaan :D. Olisin ollut varma, että Vildemaare olisi tykännyt kovasti agilitysta. Mutta enpä aio luovuttaa. Joko menemme ensi vuonna uudelleen tai yritämme jo heti tänä vuonna päästä jonnekin muualle. Kursseille ei todellakaan pääse helposti, koska hallittavuustesteihinkin otetaan vain tietty määrä koiria. Yhdellä seuralla on myös flyballin alkeita ja sekin olisi hauskaa ;) TOKOssa nyt ainakin jatkamme kun kurssit meni sivu suun.

   Yhdellä tuomarilla oli muuten ihana australiankelpie pentu. Juuri sellainen suklaanruskean värinen ja poika. Itse olen kelpietä himoinnut, kun näin miten sähäkkä se on agility kentillä. Silloin se tosin oli Karstusen ohjaamana, joka on yksi Suomen parhaimmista agilityharrastajista. Mutta tiedän että seuraava koira voisi olla joko lyhytkarvainen collie , australiankelpie tai mudi :D Sitten joskus hamassa tulevaisuudessa.

Tein leikkimielisen testin siitä mikä rotu sopisi minulle parhaiten.

Suosittelemme Sinun hankkivan lisätietoja seuraavista koiraroduista!


Australiankelpie - Pentueet
Belgianpaimenkoirat - Pentueet
Bokseri - Pentueet
Bordercollie - Pentueet
Collie, lyhytkarvainen - Pentueet
Bouvier - Pentueet
Saksanpaimenkoira - Pentueet
Airedalenterrieri - Pentueet