Kun säät viilenevät ja ulkona pimenee, tekee mieli vain hautautua sohvan nurkkaan vilttien alle. Samalla minulla alkaa hirmuinen neulomisvimma. Jostain sinne sohvannurkkaan eksyy aina lankaa ja puikot. MIkään ei ole yhtä rentouttavaa kuin neulominen vauhdikkaan arjen keskellä ;) On tullut neulottua sukat, pian lapaset ja Vilille takki. Pienen koiran omistajana ja pakkasten kolkuttaessa ovelle koiranpuku oli neulomislistan kärkipäässä, tietysti. Villapuserosta tuli ihan nätti, hieman epämuodostunut ja joistain kohdista löysä tai liian kireä. Mutta hyvin koira on viihtynyt takki päällään (toivottavasti ei vain minua miellyttääkseen) kovissa pakkasissa. Kaikista parhainta oli kun villaneuleen päälle sai sadetakin. Se vasta olikin lämmin yhdistelmä ja sai koiran kiskottua aamulla ulos kylmään viimaan ;). Tällä hetkellä neulon uutta villapaitaa Vilille, vähän parempaa versiota ensimmäisestä. Siitä taitaa tulla aika kirjava, kun pyrin käyttämään kaikki "langanjämät".

Ainoa huno puoli villapaidassa oln sen kastuminen. Toisaalta jos on sen verran lämmin, että neule kastuu, se taitaa olla aivan turha. Tässä näytän nyt muutaman kuvan komeasta loimesta: 

Vaaleansininen ei ehkä ole mikään sopivin väri ruby turkin kanssa, mutta silti todella suloinen :)

kuten huomaa, rintaosasta tuli aika leveä ja erikoinen. Kauluksen olisi pitänyt olla reilusti ylempänä

Helmineuletta, mukavan paksua ja tuulenpitävää neulosta. Sinisessä langassa oli myös hauskoja väripilkkuja. Lanka on löytynyt jostain kaapin uumenista

Vili tottakai mukana langanvalinnassa. Toisaalta Vilin on välillä vaikea ymmärtää neulomisen tarkoitusta. Lankakerän viskominen ja pureminen on niin paljon hauskempaa. 

Seuraavaan pukuun taidan etsiä jonkun toisen ohjeen. Netti pullistelee koirantakki ohjeita :) Tässä muutama linkki: