En ole tänne kirjoitellut jouluna/joulun jälkeen...Kiirettä on riittänyt vaikka muille jakaa. Joulu meni mukavasti maalla 30 asteen pakkasessa. Eipä tuo koiria haitannut. Vilikin olisi viettänyt paljon enemmän aikaa lumessa riekkuessa, mutta oli se hyvä välillä kiskoa sisälle lämmittelemään. Roni ihan mielellään siirtyi välillä sisälle tassuja sulattamaan takan eteen, mikä oli erikoista. Yleensä Roni on kaiken mahdollisen ajan ulkona. Näyttää ikä jollain tavalla tulevan välillä esille ;) Muuten olen koirien kanssa vähän enemmän mennyt laiskottelun puolelle: Suuret toko suunnitelmat ovat jääneet lomalle ja ulkoilu on hieman hankalaa hangen pikkupoluissa....Ulkoilu on jäänyt siis vähemmälle ja olen painottanut virikkeitä enemmän sisätiloissa (niitä miettiessä on syntynytkin pieni tekstinpätkä, jonka lähiaikoina laitan tänne :)) Hampsteri on kesyyntynyt hienosti, illat menevätkin "hamsteri taskussa". Vicky on kyllä hauska eläin; ei mene viikkoa kun saan uudestaan sanoa "hukkasin hamsterini". Vapaana ollessaan Vicky osaa kadota kuin haamu usvaan, vaikka sitä silmä kovana vahtiikin. Onneksi tähän ongelmaan on löytynyt ratkaisu :D: jyrsijäaitaus, mahti-idea joltakin

Jyrsijän aitaus

http://www.petshop.fi/small_pet_accessories/accommodation/trixie_enclosure.html

^ tuollanen on siis tilattuna (en tiedä mitä tekisin jos Vicky tostakin karkaisi). Vickyn katoamisista tulee mieleen Ronin tunkeutuminen huoneisiin sen ollessa nuori. Roni oppi avaamaan ovet ja aina kun me muut oltiin poissa, tuo jääräpää tunkeutui johonkin huoneeseen silppuamaan tavaroita. Sen takia oven kahvat käännettiin toisin päin, mutta sekään ei ollut este älykkäälle tollolle. Lopulta lukot pysäyttivät Ronin, ja onneksi se ei vieläkään ole keksinyt ratkaisua niiden avaamiseen (sitä päivää kauhulla odottaessa :O). Roni olikin vähän aktiivinen koira nuorena, joka olisi vaatinut todella paljon virikkeitä. Pahvihylsytehtävät eivät riittäneet, joten kyytiä saivat seinät, listat, ovenkarmit, kirjastonkirjat ja vieraiden kengät. 

Joulun alla kiinnostuin kovasti harvinaisista koiraroduista, kuten shikokusta, aidista, pont-audemerinspanielista jne..samalla tutustuin "rotuhybrideihin". Suhtaudun niihin vähän varauksella. Jenkeissä on paljon kehitetty yhdistelmiä tyylillä villakoira/yorkshirenterrieri, maltankoira/villakoira (maltapoo), villakoira/mopsi, beagle/mopsi jne..Tämä ei ole mikään yllätys kun Yhdysvalloista on kyse. Tämä on aika uusi "muoti-ilmiö", mutta "kasvattajia" näille löytyy. Eniten arveluttaa uusien rotujen kehittely ilman muuta tarkoitusta kuin saada vain lisää ostajia. Myös yhdistelmät ovat outoja: corgi-chihu, afgaani-rotikka...Onhan suurin osa roduista on jalostettu eri roduista (totta kai), eikä sekarotuisissa ole mitään vikaa, mutta tälläinen harkitsematon dollarit silmissä tehty yhdistely on mielestäni todella arveluttavaa. 

Kuva pugglesta (beagle/mopsi), joka on jo aika suosittu yhdysvalloissa. (tässäkin yhdistelmä vaikuttaa kummalliselta. Mitä tältä on haettu, parempaa luonnetta? terveyttä?? Tässäkin haiskahtaa sellainen logiikka kuin kaksi söpöä koiraa=söpöjä koiranpentuja=rahaa. Kasvattajia löytyy tältäkin yhdistelmältä)

onhan puggle kieltämättä söpö, mutta onko jotain muutaki ajateltu koiraa teettäessä?

www.dogbreedinfo.com/hybriddogs.htm <----tuossa linkki, jossa on listattu rotuhybridejä