Niin siinä kävi, että kolme tyttöhiirtä matkusti pahvilaatikossa tänne. Olin pyörimässä Itäkeskuksen Megaeläimessä ja iso hiirilauma sattui silmille. Pakkohan niitä oli muutama saada, varsinkin kun joukossa oli todella kaunis agouti :). Majoitin hiirulaiset näin aluksi 50 litran smarttiin ja isompi duna on mallikkaasti ostosuunnitteilla. Kunhan rahatilanne vähän elpyy.

Hiiriä on siis kolme kaunista kipaletta. Kaikki eri ikämallia: Vanhin ja suurin on agouti, keskimmäinen variegated (mutta punasilmäinen??) ja pikkuisin on aikamoinen rääpäle ja jonkin sortin tan. Nimet piti tietysti keksiä ja samassa järjestyksessä ne ovat Martta (Margaret), Fanni ja Oili. Pienin on oikeasti todella pikkuinen, n. 8 cm vartaloltaan, mutta silti porukan rohkein ja sinnikkäin tapaus. Eläinkaupassa oltiin vähän varoittelevia pikkuisen suhteen ja myivät hieman vastahakoisesti, jolloin itsellekin tuli vähän epävarma tunne. Mutta kyllä siitä saan hiiren leivottua. Rasvaa ja proteiinia runsaasti joka päivä niin eiköhän se siitä ;). 

Kaikki kolme ovat todella epäkesyjä. Juoksevat karkuun heti kun sattuvat näkemään käteni. Ovat tainneet mukavasti villiintyä isossa terrassa ja laumassa. Agouti jopa piippailee sitä käsitellessä. No, olen antanut niiden kotiotua ja olla omassa rauhassa, Onhan ne ollut täällä vasta pari päivää. Mutta en silti malta odottaa, että pääseen kunnolla käsikesyttelemään hiiriä ja tutkimaan suurennuslasin kanssa. 

Kuvia olen saanut otettua pari, mutta Fannista en yhtään. Arkuuttaan pakoilee kameraa ahkerasti

Oili-rääpäle. Mukavan rohkea. Isommat piilottelee pahvilaatikossa

Martta on saatu melkein kuvaan :)

Oili on niin pieni :) 5 vk. vanha

. vähän sumea kuva. Oili taas. Oikea linssilude verratuna kämppiksiin